Vad står Baby Blueberry för?

Ekologiskt

Vi jobbar bara med producenter som tar hänsyn till vår miljö vid tillverkningen. Våra kläder är GOTS certifierade. Det innebär att tillverkningen är strikt kontrollerad både vad det gäller hänsynstagandet till vår natur och arbetsförhållandena. (Se mera vad det innebär här GOTS) Våra glasflaskor är producerade av seriösa aktörer i Tyskland som jobbar aktivt med miljöaspekter och energiåterhållsamhet.

Giftfritt

På senare år har många studier visat på att vi påverkas mer av ämnen i vår omgivning än man tidigare trott. T.ex. plaster som läcker hormonstörande ämnen som av många forskare anses vara en bidragande faktor till några av de vanligaste folksjukdomarna i vårt samhälle och flamskyddsmedel som misstänks kunna skada ofödda barn, ha hormonstörande effekter och orsaka cancer. Även i textilier kan det finnas kvar rester från tillverkningen. Det kan vara färger och olika funktionsbehandlingar som vattenavvisande, skrynkelfritt, flamskyddsbehandling med flera. Vissa av dessa kemikalier har visat sig vara skadliga för oss. Alla produkter från Baby Blueberry är giftfria!

Bra kvalitet

Alla produkter från Baby Blueberry är av riktigt bra kvalitet! Prova så får du se.

Skön stil

Vi på Baby Blueberry gillar softa toner på nya personligheter. Som vår lilla Wilma. Självklart i tjocka, mjuka tyger för hög mysfaktor.

Bra pris

Ett av de starkaste skälen till att vi startade Baby Blueberry var att vi tyckte det var orimligt dyrt att välja ekologiska produkter för våra barn och oss själva. En babybody från ett GOTS-certifierat ekologiskt varumärke kunde ofta kosta 3–4 gånger mer än samma typ av produkt hos en av de större kedjorna. Vi tror att många vill välja ekologiskt och giftfritt men tycker det kan bli lite väl dyrt. Vårt mål är att hålla en schysst prisbild för att bli ett alternativ för alla som vill ha giftfria och ekologiska produkter för sina barn.